Tutustuminen arvosienten viljelyyn Agrometsän KÄÄPÄ farmilla

Suomen Agrometsä haluaa kutsua kaikki metsänomistajat perehtymään arvosienten metsäviljelyyn Suomen luonnon päivänä 31.8.2019 Karjalohjalle KÄÄPÄ farmilleen.

Suomen Luonnon päivän kunniaksi Agrometsä järjestää avoimen tapahtuman KÄÄPÄ farmillaan Karjalohjalla. Arvosienten kuten pakurikäävän, lakkakäävän ja siitakkeen metsäviljely on yleistynyt nopeasti viime vuosina, ja niiden tuotannosta povataankin uutta vientivalttia puhtaan luonnon omaavalle Suomelle. 

Tapahtumassa pääset tutustumaan arvosienten metsäviljelyyn ja jatkuvan kasvatuksen metsänhoitoon. Näet millainen on pohjois-Euroopan suurin siitakkeen ulkoviljelmä ja miten pakuri- ja lakkakääpää voidaan kasvattaa metsässä. Tapahtuma on suunnattu metsänomistajille perheineen ja paikalla olevat asiantuntijat myös neuvovat, kuinka arvosienten kasvatus voidaan aloittaa metsätilalla osana hyvin tuottavaa metsätaloutta. 


Tapahtumassa voit myös ostaa tilan luomulaatuista siitaketta, siitake-pölkkyjä kotikasvatukseen sekä arvosieniymppejä pakurin- ja lakkakäävän kasvatukseen. Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilu. 

Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilu. Tilaisuuden järjestää Suomen Agrometsä https://www.agrometsa.fi/ . Mukana myös metsätietopalvelu Silmu https://metsatietosilmu.fi/

Tapahtuma järjestetään Agrometsän KÄÄPÄ farmilla Suomen Luonnon päivänä 31.8.2018 klo 11-16 Karjalohjalla osoitteessa särkijärventie 98, 09120. Lisätiedot: info@agrometsa.fi tai p. 0451680982 / Henri Lokki och på svenska 0417084442 /  Niklas Kjellman. 

Välkomna att bekanta er med värdesvampsodling till vårt svampplantage!

Till ära av Finska Naturens Dag arrangerar Agrometsä ett öppet event på KÄÄPÄ svampplantaget i Karislojo. Skogsåkerbruk med värdesvampar så som sprängticka, lackticka och shiitake har snabbt blivit vanligare under dom senaste åren. Värdesvampar odlade i vår gemensamma rena natur förutspås att bli Finlands följande exportsuccé.

Under dagen kan man bekanta sig med kontinuerlig skogsvård och åkerskogsbruk med värdesvampar. Du får se hur Nordeuropas största shiitake-plantage ser ut och hur sprängticka och lackticka odlas i skogen. Evenemanget är riktat åt skogsägare och deras familjer. Experterna på plats berättar hur värdesvampsodling kan bli en del av skogsbruk som ger bra avkastning.

Till salu finns organiskt producerat shiitake från plantaget, shiitake-stubbar för hemodling och värdesvampstappar för odling av sprängticka och lackticka. Eventet är gratis. Kaffeservering.

Eventet ordnas av Suomen Agrometsä och Metsätietopalvelu Silmu på Finska Naturens Dag 31.8.2019 klo. 11-16. Adressen är Särkijärventie 98, 09120 Karislojo. Mer info: info@agrometsa.fi, eller p. 0451680982 / Henri Lokki och på svenska 0417084442 / Niklas Kjellman

Suomessa kasvanut pakurikääpä - maailman parasta laatua!

Suomessa kasvanut pakurikääpä - maailman parasta laatua!

lakkakääpä  30.7.19.jpeg
KÄÄPÄ farmilla viljellään myös huippulaatuisia siitake-sieniä vanhan aasialaisen tradition mukaisesti - luomuna tietenkin!

KÄÄPÄ farmilla viljellään myös huippulaatuisia siitake-sieniä vanhan aasialaisen tradition mukaisesti - luomuna tietenkin!

Eric Puro