Asiakaskokemuksia

 
 
 
tuohi logo.jpg

Yhteismetsä tuohi:

Miksi päätitte aloittaa arvosienien kasvatuksen? Miksi juuri nyt?

Erilaisten ruoka- ja lääkinnällisten sienien viljely on ollut esillä julkisuudessa ja etenkin Aasian suuren kysynnän myötä niiden tuottopotentiaali metsänomistajalle on suuri. Lisäksi esimerkiksi pakurin viljelykokeet osoittavat, että laajamittainen ja kustannustehokas viljely onnistuu hyvin Suomen oloissa. Näemme, että mitä aikaisemmin aloitamme pakurin ja muiden arvosienien kasvattamisen metsissämme, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saamme ensimmäiset sadot myytyä korkeimman markkinahinnan aikana, kun kysyntä suhteessa tarjontaan on suuri.

Mitä mieltä olette pakuripalvelusta?

Pakurin viljelyllä on huomattava tuottopotentiaali ja Suomen Agrometsältä löytyy nähdäksemme paras osaaminen viljelyn toteuttamiseen. Valitsimme Agrometsän kokonaisvaltaisen pakuripalvelun pakurintuotannon käynnistämiseen omissa metsissämme. Agrometsän ymppäystyön hinta vastaa siihen sisältyvää työmäärää ja ymppäystappien hinnat yleistä markkinahintatasoa. Lisäksi näemme ratkaisevana tekijänä tappien korkean laadun, jonka Agrometsä pystyy takaamaan omalla laboratoriotuotannollaan, eristämällään poikkeuksellisen nopeakasvuisella pakurikannalla sekä välivarastointiaikojen minimoimisella. Kaikki nämä tekijät lisäävät todennäköisesti sekä ymppien itämisosuutta, että pakurisatoa eli tuottoa metsänomistajalle.

Miten aiotte saada pakurin kaupaksi?

Pakurisadon valmistuttua tulemme kilpailuttamaan pakurierät eri ostajilla. Suomen Agrometsä on luonnollisesti yksi vahva pakuria ostava taho ja Agrometsän ostotakuu heidän ymppitapeilla tuotetulle pakurille tuo varmuutta pakurinviljelyn tuotto-odotukseen. Toisaalta Agrometsä ei velvoita myymään satoa heille, joten metsänomistaja on vapaa etsimään korkeimman hinnan tarjoavan ostajan.

Yhteismetsä tuohi / Jussi Saarinen, Metsänhoitaja & hoitokunnan pj.

 
 
 
tyynelä.jpg

"Pakuri on erinomainen lisätulon lähde maatilallemme"

Tyynelän Tila, tilallinen Juuso Joona

 
 
 
Näyttökuva 2019-2-25 kello 15.09.02.png

"Agrometsältä saimme ympit nopeasti ja osaavan asiakaspalvelun kaupan päälle"


Kaj Finne, Arctic Birch